Lida, Bölgesel Zayıflama Ve Mezoterapi Yöntemi

Mezoterapi sözlük anlamı olarak alan, bölge demektir. Bu yöntem özellikle selülit ve bölgesel zayıflama tedavilerinde kullanılmaktadır. Bu yöntem seanslar şeklinde haftada 1 veya 2 kez uygulanıyor. Bu uygulamalar ortalama 10-15 dakika sürüyor.

Özellikle basen ve bacak bölgelerinde kullanılan yöntem erkekler tarafından da ilgi görmektedir. Erkekler özellikle göbek bölgesi için bölgesel zayıflamada bu yöntemi tercih etmektedirler. Egzersiz ve diyet yapmalarına rağmen göbek bölgesinde zayıflamak isteyen erkekler mezoterapi ile zayılayabiliyorlar.

Bu yuglamada bayanlarda yaş faktörü için bir sınır yok. Sistemik bir hastalık durumda dahi mezoterapi uygulanabilmektedir. Mezoterapinin asıl ortaya çıkış nedeni ağrı tedavisidir. Sistemin mantığı; ağızdan veya herhangi bir yolla ilaç alamayan bireylerde lokal olarak o bölgeye enjekte edilen az miktarda ilaçla hastayı tedavi edebilmektir. Dolayısıyla hernagi bir hastalık veya kullanılan herhangi bir ilaç mezoterapiye engel teşkil etmemektedir.

Mezoterapi en az 8 seans uygulanıyor. Amaç 8 seans sonunda 1 beden incelmedir. Mezoterapi çok özel ince iğne uçları ile uygulanmaktadır. Bu nedenle ağrı veya acı çok az denecek kadar az hissediliyor. Mikroenjeksiyon olarak tabir edilen çok az dozlarda ilaç kullanıldığı için herhangi bir yan etki bulunmuyor.
top