Peugeot'dan Doğal Gazlı Partner

Karsan'ın, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayımlanan açıklamasında, Peugeot Citroen ile olan işbirlikleri kapsamında; CNG (Compressed Natural Gas)/ SDG (Sıkıştırılmış Doğal Gaz) alternatif yakıt türünün, uzun versiyon Peugeot Partner Origin'e uygulanması konusunda, ürün ve üretim geliştirme çalışmalarını sürdürdükleri Hexagon Studio ile dün anlaşma imzaladıkları belirtildi.

Yapılan açıklamada, proje kapsamında söz konusu versiyonlardan yılda 10 bin adet üretebilmek üzere iş ortakları PSA ile 2 milyon avronun üzerinde yatırım gerçekleştirileceği kaydedildi.

(Kaynak: internet)
Murat gündak tarafından tasarlanan bu hibrid otomobil Türkiye'nin gururu olmaya hazırlanıyor. Bildiğiniz gibi Recep Tayyip Erdoğan tarafından test sürüşü yapılmıştı. Şayet işler yolunda giderse bu otomobilin fabrikası kurulacak. Artık bizde Çevreci Otomobil üreten ülkeler arasında ye alacağız :)

Bu BMW Parlıyor

Şahin ve Ferrari kapışması





eeeee herşey makyajdır di mi .)

Otomobil Yaz Bakımı - Kayışlar

Alternatörü, motordan aldığı tahrikle çalıştıran V kayışının gerginliği kontrol edilmelidir. Kayışın orta kısmına parmakla sıkıca bastırıldığıda V kayışı 1.5 santimden fazla ensiyorsa değiştirilmesi gerekir.

kadın diyet zayıflama ve oto kiralama r10seoogle

Otomobil Yaz Bakımı - Hava Filtresi

Hava filtreleri tozlu yollarda daha çabuk kirlenir. Yola çıkmadan önce, hava filtrelerinin kontrol edilip kirliyse mutlaka değiştirilmesi gerekmektedir. Kirli hava filtresi motor performansını düşürmekle kalmaz, aynı zamanda yakıt tüketimini yüzde 15 oranında artırır.

kadın diyet zayıflama ve oto kiralama r10seoogle

Otomobil Yaz Bakımı - Fren Sistemi

Fren hidroliğinin seviyesi de minimum ile maksimum arasında olmalıdır. Eğer seviye minimumu gösteriyor ise aynı marka hidrolik sıvısıyla takviye yapılmalıdır. Ayrıca balataların da kontrol edilmesinde fayda vardır. Çünkü tatil yolculuklarında otomobiller normaldan daha yüklü olduğu için, frenlere daha çok yük biner. Kampanalı sistemlerde arka balataların durumunu anlamak için otomobilin el frenini çekip yokuş aşağı bırakabilirsiniz. Eğer otomobil hareket ederse balataların değiştirilmesi uygun olur.

kadın diyet zayıflama ve oto kiralama r10seoogle
2009 yılında aracınız için ne kadar Motorlu Taşıtlar Vergisi ödeyeceğinizi öğrenmek için Gelirlerler İdaresi Başkanlığı'nın sitesinde online olarak sorgulama yapabilirsiniz. 2009 Motorlu Taşıtlar Vergisi'sini sorgulamak için, ilgili kutucuklardan araç tipini seçmeniz, aracın yaşını belirlemeniz ve motor silindir hacmini belirtmeniz gerekiyor.

Sorgulama Yapmak İçin Tıklayın.
Fiat Sedici, geçtiğimiz Şubat ayında İtalya’nın Torino kentindeki Kış Olimpiyatları’nda yapılan dünya prömiyerinden kısa bir süre sonra Türkiye pazarında satışa sunuluyor. SUV (Spor Amaçlı Otomobil) sınıfının yeni yıldızı olan Fiat Sedici, farklı tasarımı ile Türk tüketicisinin aradığı özellikleri ile 4x4 düşkünü otomobilseverlerin gözdesi olacak. Sedici, İtalya’da lanse edildiğinden bu yana 6 ayda yakaladığı satış başarısı ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.
Yeni Scirocco ve 6 Golf'ten esinlenerek tasarlanan 5. nesil Volkswagen Polo, düşük yakıt tüketimi ve 74 mpg dizel motor ile çevreye kilometrede 96 gram karbondioksit salıyor.

Cenevre'de görücüye çıkan yeni Polo, önceki modellerine göre daha sportif ve daha ferah. Yeni otomobil yeni Seat Ibiza ve Skoda Fabia ile aynı platformda yer alıyor. Yeni Polo, 3,95 metre boyu ve 1,68 metre genişliği ile önceki modellerinden 36 mm daha uzun ve 32 mm ise daha geniş.

Yeni Polo, şık burun kısmı, sportif farları ve çift çıtadan oluşan ön ızgarası ile selefine göre çok daha büyük izlenimi veriyor. Geliştirilen omuz ve bacak yeri ile daha geniş ve uzun bir kabin sunan yeni Polo önceki nesillerinden 13 mm daha alçakken, daha yüksek baş üstü boşluğuna sahip. 280 litre olan bagaj hacmi ise arka koltuklar katlandığında 952 litreye kadar çıkabiliyor.

Otomobilde 73 bhp ve 87 bhp güç üreten yeni 1,6 litre common-rail TDI dizel motor yer alıyor. Standart olarak 5 vitesle donatılan araba kilometrede 109 gram karbondioksit üretiyor. Ekonomi modeli olan BlueMotion'da ise 74 mpg güce sahip 1,6 TDI motor yer alıyor ve kilometrede 96 gram karbondioksit üretiyor.

GTI modeli en geç 2011 yılı başlarında görücüye çıkana kadar, Polo'nun performansı soft-turbo 102 bhp 1,4 TSI benzinli motor ile güçlenecek ve standart olarak 6 manual vitesle donatılacak. 7 kademeli dual-clutch şanzımanı sadece 82 bhp güce sahip 1,4'lerde opsiyon olarak sunulacak. Volkswagen'lerde MP3 çalara sahip müzik sistemi bulunacak, ancak etkileyici dokunmatik ekran uydu navigasyonu bir opsiyon olarak sunulacak.

5 kapılı yeni Polo Temmuz ayında üretilmeye başlanacak ve Ekim ayında dağıtımına başlanacak. Eğer 3 kapılı bir Polo istiyorsanız daha sabırlı olmalısınız. Çünkü bu modeller Aralık ayında satışa sunulacak.

Otomobil Yaz Bakımı - Lastikler

Uzun yolda otomobiliniz yüksek hızlara çıkacağı ve daha yüklü olacağı için lastik basınçlarının fabrikanın önerdiği düzeye çıkarılması gerekmektedir. Birçok otomobilin sürücü kapısında ya da bagajda lastiklere hangi yükte ne kadar hava basılacağı belirtilmiştir. Eğer aracınızda bu bilgiye ulaşamıyorsanız, normal basınçtan 2-4 psi fazla basınç uygulayın. Ayrıca diş yükseklikleri aşınmış ve balanslı lastiklerinizi mutlaka yenisi ile değiştirin

kadın diyet zayıflama ve oto kiralama r10seoogle
top