Otomobil Yaz Bakımı - Motor Yağı

Otomobilin motor yağ durumu ve yağın seviyesi mutlaka kontrol edilmelidir. Yağ çubuğundaki yağ seviyesi, minimum ile maksimum çizgisi arasında bulunmalıdır. Eğer seviye minimum çizgisinin altında ise motorun üstündeki yağ kapağından, gerekli miktarda motor yağı ilave edilerek motor yağı tamamlanmalıdır.

kadın diyet zayıflama ve oto kiralama r10seoogle

Far Karartma Sorunu

Günümüzde modifiye çılgınlığı gün geçtikçe artıyor. Sade veya aşırı modifiyeli otomobilleri her an görebilmek mümkün. Bizde bu kervana katılalı çok oldu. kadın diyet zayıflama ve oto kiralama r10seoogle blogumda biraz değinmek istedim. Tofaş veya renault marka otomobillerde (özellikle şahin,doğan,kartal,renault 9) karartılmış yani hafif siyah farlar bulmak oldukça zor. Yeni nesil Ayfar lardan alıp ccamlarını sökerek iç kısımlarını siyaha boyayan arkadaşlara rastlıyoruz. Gece görüşü can güvenliğimiz açısından oldukça önemli. Güzel bir görünüm için hayatınızı riske atmayın. Orjinal ve belirlenen standartlarda yedek parçalar kullanmaya özen gösterin.
1-Fren Tertibatı: Fren pedalından başlayarak; mekanik, hareketli, sürtünen ve esneyen her aksam elle veya gözle kontrol edilir. İlgili mevzuat ve yönetmelikler çerçevesinde, fren test cihazı ile aynı aks üzerinde bulunan tekerleklerin fren kuvveti sapma yüzdesi ile toplam araç ağırlığına göre fren verim yüzdesi hesaplanır.

2-Direksiyon Sistemi: Direksiyon simidinden başlayarak sırasıyla; direksiyon mili, direksiyon kutusu ve bağlantı elemanlarıyla sistemi tekerleklere bağlayan direksiyon rot kollarının boşluk ve sağlamlıkları; elle, gözle ve boşluk test cihazlarıyla kapsamlı olarak kontrolden geçirilir.

3-Görüş Şartları: Aracın tüm dış camları, cam yıkama tertibatları, cam silecekleri, iç ve dış görüş aynaları titizlikle kontrol edilir.

4-Aydınlatma Sistemi: Tüm iç-dış aydınlatma, fren, gösterge, sinyal, geri vites, plaka ve sınır lambaları kontrol edilir. Uzun-kısa ve sis farlarının yükseklik ayarları cihazlar vasıtasıyla test edilir.

5-Aks, Jant, Lastik ve Süspansiyon Sistemi:

6-Şase ve Şase Bağlantı Parçaları: Araç gövdesinin sağlamlığı hem sürüş anında hem de olası bir kaza durumunda yolcular açısından büyük öneme sahiptir. Bunun yanında şaseye bağlanmış bir çok parçanın da sağlam ve çalışır durumda olması gerekmektedir. Bunlar; sürücü kabini ve araç gövdesi, bağlantıları, merdiven basamakları, koltuklar, alt taban, egzoz boruları, susturucular, yakıt tankı ve boruları, stepne ve taşıyıcısı, kapılar ve kapı kilitleri, yan ilave korumalar, çekici römork ve treyler çeki kaplini ile kaplin mekanizmalarının kontrolünü kapsar.

7-Diğer Donanımlar: Pasif güvenlik sistemlerinin en önemlilerinden biri emniyet kemeridir. Bir kaza esnasında emniyet kemeri takılı olan yolcunun diğer yolculara göre hayatta kalma şansı her zaman daha yüksektir. Bu sebeple ön ve arka emniyet kemerleri ve kilit karşılıklarının fonksiyonelliği kontrol edilir. Bunların yanısıra yangın söndürme tüpü, üçgen ikaz reflektörü ve ilk yardım çantası da kontrol edilir.

8-Gürültü Kirliliği: İstasyonlarda gürültü seviyesi kontrolleri gerçekleştiriliyor.

9-Yolcu Taşıyan Araçlar İçin: Toplu taşıma araçlarına yönelik olarak; koltuk düzenleri, iç aydınlatma lambaları, ısıtma sistemleri ve havalandırma sistemlerinin seyahat eden yolcuların gereksinimlerini karşılayacak şekilde olup olmadığı kontrol edilir.

10-Araç Tanımları: Trafikte seyreden araçların üzerinde taşıdıkları plaka, tanıtım numaraları ile ruhsat üzerindeki tescil ve trafik bilgileri birebir aynı olmak zorundadır.

ARAÇ MUAYENESİ ÖNCESİNDE HAZIRLANMASI GEREKEN ZORUNLU BELGELER

Tüm araçlar için;

- Ruhsat - Fenni Muayene İzin Belgesi - Trafik Sigortası - İlk yardım çantası: Traktörler, motosikletler ve motorlu bisikletler hariç tüm motorlu araçlarda en az 1 adet. - Üçgen Reflektör: Motosikletler ve motorlu bisikletler hariç tüm motorlu araçlarda 2 adet. - Yangın Söndürme Cihazı: Sayısı, cinsi ve kapasitesi araç sınıfına ve aracın kullanım amacına göre değişiklik gösterir. - Stepne: Motosikletler ve lastik tekerlekli traktörler hariç bütün araçlar ile tarım orman römorkları da dahil olmak üzere tüm römorklarda her zaman kullanılabilir durumda bulundurulacak.

hey gidi günler hey

kadın diyet zayıflama ve oto kiralama r10seoogle sıralamasında bayağı geriye düşmüşüm. ama google amcam bi kıyak yaparsa ondan sonra görün :) bu arada dekan 5. seo yarışmasını yapacağını duyurdu. heyecanla bekliyorum açıklamaları.

Yarışmada sıralamalar düşündürücü :)

Herşey güzel.
Sıralamalar dışında.
"kadın diyet zayıflama ve oto kiralama r10seoogle" macerasında kendime yer bulabilmekte zorlanıyorum :) Ya da google bu işi çok zorlaştırıyor.

Bugün de sıralamalar hareketli

Bugün kadın diyet zayıflama ve oto kiralama r10seoogle kelimesinde bayağı gerilemiş blogum. Dalgalanmalar normal ve sıralamalar sürekli değişebilir. Bunujn farkındayım ve blogumu sürekli güncel tutmak için zaman ayırmaya çalışacağım.

Şimdi de ilk altı?

Biraz önce yaptığım sıralama kontrolünde kadın diyet zayıflama ve oto kiralama r10seoogle kelimesinde 6. sırada görünüyorum. umarım ilk sayfdadaki yerimi bir an önce sağlamlaştırırım :) Vakit buldukça ilgilenmek gerek ama bende de vakit yok.

ilk beş içinde olmak güzelmiş

geç katıldığım kadın diyet zayıflama ve oto kiralama r10seoogle mücadelesinde bugünlük maceram beşinci sırada devam ediyor. pazar günü olmasına rağmen günün büyük bir bölümünü internette gezinerek geçirdim. o kadar okunacak şey var ki. zaman yetmiyor doğrusu. kadın diyet zayıflama ve oto kiralama r10seoogle dışında gezinmek en güzeli :)
kadın diyet zayıflama ve oto kiralama r10seoogle yarışması devam ederken sıralamadaki yerim 9. sayfa olarak değişmiş. Google sana ne kadar teşekkür etsem azdır :)

biraz da zayıflama üzerine karalayalım..

çoğu bayann derdidir zayıflamak. toplantılarda, günlerde tatlılar,börekler, pastalardan sonra yoğun bir diyet programı uygulanır :) ben buna pek anlam veremiyorum. neyse konumuza dönelim. malum blogumu bir yarışma için açtım ama kadın, diyet ve zayıflama konularına da değinmek istiyorum. pek bilgim olmayan konular ama google amca sağolsun ne arasam mutlaka sonuç çıkarıyor. öncelikle belirteyim blogumdaki bu tür konular internet arşivinden toplanan konular olup denenmesi bence sakıncalıdır. en güzel zayıflama ve diyet doktor kontrolünde olandır.

lida diyet zayıflama r10seoogle sürüyor ama listede yokum

lida diyet zayıflama r10seoogle yarışması sürüyor fakat şu an arama sonuçlarında listelenmiyorum. blogum ile fazlaca vakit geçiremiyorum. şöyle işlerimi toparlasam da asılsam şu lida diyet zayıflama r10seoogle yarışmasına o kadar güzel olur ki :)
top